Friday, November 16, 2012

Croissante'id














Pikalt arvasin, et pärmilehttaigna tegemine on keerukas. Samas on öeldud ju alati, et see vaev tasub kindlasti ära. Millegi pärast olin ma kogu aeg proovimist edasi lükanud - nüüd ei mõista ma küll miks! 


u 7 tk

10 g pärmi
150 ml piima
1-2 tl soola
4 dl nisujahu
50 g võid (külm)
1 muna (peale määrimiseks)
Soovikorral riivjuustu peale raputamiseks

Pärm segada leige piimaga, seejärel lisada eelnevalt segatud nisujahu ja sool. Sega tainas ühtlaseks ning aseta külmkappi üheks tunniks seisa (soovitavalt kata kauss kilega, et tainas ei kuivaks).

Rulli taigen lahti ristküliku kujuliseks u 15x20 cm, võta külmakapist või ning lõika sealt juustunoaga viilud. Aseta need ühele poole taignast ning seejärel aseta võita pool võiga poole peale. (nagu "murrad" pooleks ja vahele jääb või). Asetad jälle külmkappi seisma u 10-15 min. 

Rulli taigen lahti, umbes sama suureks kui enne või veidi suuremaks. Voldi taigen kolmekordseks (jaotad ristküliku mõtteliselt kolmeks, äärmised pooled voldid keskele kokku). Asetad uuesti külmkappi 20-30 min.

Rulli taigen lahti uuesti sama suureks, voldi uuesti kolmeks kokku. Korda seda kolm korda. Viimasel korral rulli tainast umbes 12x35 cm. Lõika sellest 7 kolmnurkset tükki. Rulli üks tükk pikemast küljest alates kokku. Aseta küpsetuspaberiga ahjuplaadile ning jäta kerkima. Lase kerkida poole suuremaks. 

Seejärel määri lahti klopitud munaga pealmine pool. Soovi korral raputa peale riivitud juust. Eelsoojendatud ahjus küpseta 210 kraadi juures u 15min.

No comments:

Post a Comment