Friday, March 15, 2013

Pärlsibula-põrdasuitsuvorsti pirukas

 Sellest tuli selline hea pirukas, kuhu sai sisse pandud peaaegu kõike, mida külmkapis sel hetkel leidus :)

Koostis:
500 g pärmilehttaigent
200 ml kohvikoort
3 muna
1/2 väikest suvikõrvitsat
80-100 g põdratäisuitsuvorsti
100 g suitsutatud lastevorsti juustuga
100 g pärlsibulaid
8 kirsstomatit
100 g fitaki juustu
Juustu peale raputamiseks
soola, pipart
tilli, tüümiani

Valmistamine:
Sega omavahel munad ja kohvikoor, lisa maitse järgi soola ja pipart. Rulli taigen laiali ning kata vormi põhi (26 cm läbimõõt). Haki suitsuvorst ja juustuvorst ning laota taignale laiali. Riivi peale suvikõrvits. Puista lisaks juurde pärlsibulad ning fitaki juust. Vala peale koore-munasegu. Lõika kirsstomatid pooleks ning aseta pirukale. Puista veidi maitsetaimi (till, tüümian). Riivi ka veidi juustu peale. Aseta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde ning küpseta 15-20 min. Kaunista ürtidega.




No comments:

Post a Comment